Global Statistics

All countries
695,781,740
Confirmed
Updated on 26.9.2023 23:33
All countries
627,110,498
Recovered
Updated on 26.9.2023 23:33
All countries
6,919,573
Deaths
Updated on 26.9.2023 23:33
aktualne
Domů Hobby Co je v dětském pokoji to nejdůležitější?

Co je v dětském pokoji to nejdůležitější?

-

Atraktivní dětský pokoj můžete mít klidně iv paneláku. Zařizujete pokojíček pro malé dítě, ale lámete si hlavu nad malým prostorem, který máte k dispozici? V článku vám poradíme, jak zařídit pokojíček svému dítěti tak, že z něj nebude chtít odejít.

Dětský pokoj zařizujte podle představ dítěte, ne vašich

Atraktivní dětský pokoj, můžete klidně vykouzlit i v menší místnosti. Není na tom nic složitého. Důležité je, vezmete-li v úvahu potřeby a povahu svého dítěte. Malé děti rádi běhají, hrají si, někdy se nám zdá, že jsou všude. Na vlastní prostor však takové nároky nemají. Nezapomínejte, že je rozdíl pokud doma máte pětileté či desetileté dítě. V první řadě je třeba u dítěte zohlednit věk, jeho záliby a čemu se rádo věnuje ve volném čase.

Správná postel a dostatek úložného prostoru

Ideální dětský pokoj by měl mít dostatečně dlouhou postel, která má i správnou výšku. Zapomenout byste neměli ani na velký úložný prostor. Dostatečný úložný prostor neznemění, že si musíte pořídit obrovskou skříň, vždyť malé dítě velmi těžko dosáhne na vyšší poličky. Skříň můžete nahradit komodou, případně dostatečně velkým úložným boxem. Prostřednictvím úložných prostor naučíte dítě, že každá hračka má své místo, přičemž je třeba si po hraní jednotlivé věci uložit.

Nechcete dítěti kupovat klasickou postel? Velice oblíbeným řešením je umístění postele do patra. Pod postelí tak vznikne ideální prostor pro skříň, pracovní stůl, hrací koberec, případně na sedací pytel. Vyberete-li dostatečně bezpečnou postel, budete spokojeni s pokojem i vy. Velkou výhodou takové postele je, že ušetříte prostor, pokoj získá atraktivní vzhled a navíc pro dítě bude postel s žebříkem velké dobrodružství.

Stůl a židli do dětského pokoje vybírejte důsledně

Máte-li doma předškoláka, případně školáka, je důležité vybrat mu správný psací stůl a vhodnou kancelářskou židli. Mějte na mysli, že vaše dítě se postupem času naučí psát a číst, bude proto zapotřebí, aby se naučil při těchto činnostech správně sedět a držet tělo tak, aby nemělo v budoucnu problém s páteří. To mu usnadníte tím, že vyberete správný nábytek. U psacího stolu je důležitá jeho výška, židle by měla mít správnou tvrdost a vhodné nastavení opěradla. Pokud má vaše dítě problém se správným sezením i přes zdravotně vyhovující nábytku, vložte mu mezi spodní část zad a opěradla malý míček, který ho bude nutit vystřít se.

Nezbytností v dětském pokoji je také volba kvalitního osvětlení. Nejde jen o lampu, která by měla být na stole školáka, ale také o kvalitní stropní svítidlo. Malé děti si rádi hrají na zemi, proto je důležité, aby si od útlého věku nekazily zrak. Proto mu dobře posviťte na hračky, nezapomeňte přitom i na ty nejmenší stavebnice.

Koberce na hraní

Dítě předškolního věku tráví svůj volný čas zejména u rodičů. Mluví s nimi a je rádo v jejich blízkosti. Svůj dětský pokoj využívá většinou jen ke spaní. Pro takové malé dítě je dobré pořídit si ohrádku, případně hrací koberec. Ohrádka je velmi flexibilní, můžete ji umístit tam, kam potřebujete.

Doplňky přizpůsobte povaze dítěte

Život dítěte je tvořen spoustou zábavy a dobrodružství. K tomu ovšem dítě potřebuje mít dostatek vlastního prostoru. Přitom však nemusíte mít obrovský pokoj, stačí-li menší místnost zařídíte vtipně, podle povahy vašeho prcka. Stalo se, že vám dítě pomalovalo v pokoji zeď? Pořiďte mu do pokojíčku tabuli, na kterou si může malovat. Bude si na ni kreslit, když vyroste využije ji k procvičování písmen, které se naučí ve škole. Je váš výmyslník příliš aktivní? Tak mu do dětské umístěte žebřiny či horolezeckou stěnu. Na prostor to není náročné a navíc se na tom dobře vyřádí.

Umístěte do dětského pokoje pestré barvy.

Malé děti rádi objevují svět. Jsou velmi vnímavé a mají rádi barvy. Zkuste popřemýšlet nad tím, jaké barvy ve vás vyvolávají pozitivní pocity a všímejte si vašeho dítěte, jak na ně reaguje. Pokud jste zjistili, které barvy jsou jeho oblíbené, puste se do vymalování pokoje. Nebojte se odvážnosti! Pestře barevnou kombinací, nemůžete nic pokazit. Vyberte si jednu hlavní a klidně ji doplňte o dvě vedlejší. Sytost odstínů však vybírejte opatrně! Příliš agresivní a ostré barvy, vyvolávají u dítěte neklid a agresivitu.


Redakce radí: Ty správné dekorace zútulní Váš byt, či dům.


Líbí se vám dětské tapety? Ani si neumíte představit, kolik dětských motivů můžete najít v obchodech či na internetu. Nezapomínejte ani na dekorace. Dětský pokoj by měl mít mnoho hraček, obrázků a doplňků.

Must Read

- Reklama -PR článek